چگونه قهوه را خوش طعم کنیم؟

طعم دار کردن قهوه

فهرست مطالب

قهوه نوشیدنی گرمی است که به تلخ و زهر مار بودن معروف است! با این وجود قهوه بازان حرفه ای هرگز از مصرف آن پرهیز نکردن و بصورت روزانه می خورند. البته امروزه با پیشرفت کردن صنعت قهوه، انواع و اقسام نوشیدنی های گرم کافئین دار به وجود آمده است که می توان خورد. اما اگر قصد ندارید تا آن را با شیر، خامه و ماده ای دیگر میکس کنید و صرفا می خواهید با استفاده از ادویه ها و افزودنی های جانبی طعم جالب تری به قهوه بدهید، این مقاله از کافه پایتخت را بخوانید.

چرا قهوه تلخ است؟

در ادامه روش هایی برای خوشمزه کردن قهوه به شما پیشنهاد می کنیم. اما قبل از هرچیزی اگر باریستا هستید و بصورت حرفه ای قهوه سرو می کنید، ابتدا باید علت تلخ بودن زیاد قهوه های خودتان را رفع کنید. شاید برایتان سوال باشد که چه چیزهایی باعث تلخ شدن قهوه می شوند؟ عواملی مانند دمای بالای آب اسپرسوساز، کثیف بودن دستگاه یا موکاپات، اندازه ی ریز قهوه ی آسیاب شده و غلیظ بودن. دستگاه خود را مرتبا شستشو دهید و به مقداری که نیاز دارید داخل آن بریزید.

پودر کاکائو

پودر کاکائو

پودر کاکائو و قهوه یک ترکیب فوق العاده خوشمزه برای نوشیدن هستند. نوعی از نوشیدنی های گرم که موکا نام دارد هم شامل شات پایه اسپرسو و کمی کاکائو است. پاشیدن کمی پودر کاکائو روی قهوه می تواند طعم آن را از این رو به آن رو کند. همچنین کاکائو به دلیل طبع گرمی که دارد طبع سرد قهوه را خنثی می کند.

عصاره ی وانیل

عصاره وانیل

وانیل یکی از موادی است که در تهیه بستنی و کیک خیلی استفاده می شود. برخی ها برای این که طعم تلخ قهوه را بهتر کنند  از آن استفاده می کنند. طرز استفاده کردن از آن هم به این صورت است که پس از آماده شدن قهوه چند قطره عصاره وانیل روی آن بریزید و سپس هم بزنید.

دارچین

دارچین

برای داشتن یک قهوه ی خوش عطر و طعم می توانید از ادویه های گوناگون استفاده کنید. یکی از این ادویه ها دارچین نام دارد. اگر به نوشیدن چای دارچین علاقه دارید قطعا از قهوه ی دارچین هم خوشتان خواهد آمد. فقط کافی است یکبار آن را امتحان کنید تا از خواص معجزه آسای دارچین هم بهره مند شوید.

خواص قهوه دارچین

  • افزایش متابولیسم
  • تنظیم قند خون
  • تقویت حافظه
  • ضد سرطان
  • رفع سرماخوردگی
  • رفع استرس
  • طبع گرم

نمک

نمک

از قدیم گفته اند ” هرچه بگندد نمکش میزنیم” نمک یکی از ادویه های پر استفاده می باشد که به طور روزانه در غذاهای مختلف از آن استفاده می کنیم و با تاثیر شگفت انگیز آن آشنا هستیم. با این حال شاید نمک ریختن در قهوه برایتان عجیب بنظر برسد اما اگر یکبار آن را امتحان کنید، متوجه می شوید که چقدر طعم آن را از این رو به آن رو کرده است. ضمنا ریختن نمک در قهوه یک رسم دیرینه در برخی از قبایل آمریکای لاتین می باشد.

شکر

شکر

شکر سوای این که تلخ بودن را قابل تحمل می کند شیرین کننده ی خوبی است. برای شیرین کردن قهوه می توانید از دو نوع شکر سفید و شکر قهوه ای استفاده کنید. شکر سفید همان شکر معمولی است که حل می شود و شکر قهوه ای رنگ تیره تری دارد و طعمی نزدیک به کارامل که در بسیاری از کافی شاپ ها به عنوان شیرین کننده قهوه تهیه می شود. با یک قاشق غذاخوری شکر قهوه ای، یک شات اسپرسو و کمی فوم شیر اسپرسو ماکیاتو بدست می آید.

شکلات تلخ

وقتی در کافی شاپ ها و فروشگاه های قهوه اسپرسو سفارش می دهید، در کنار آن یک شکلات تلخ به شما می دهند. این شکلات ها معمولا بالای 70 درصد هستند. اما به جای آن که شکلات تلخ را در کنار قهوه میل کنید می توانید آن را داخلش حل کنید. به این صورت که یک تکه ی مربعی از آن را ته فنجان قرار دهید. سپس قهوه را هم بزنید تا کامل میکس شوند. تبریک می گویم، اکنون  قهوه شکلات شما حاضر است!

شکلات تلخ

جوز هندی

جوز هندی ادویه ای است که از درخت آن بدست می آید. جوز هندی بیشتر در کشور های شرق آسیا کشت می شود و به همین علت به آن جوز هندی می گویند. از مهمترین فایده ای آن می توان به افزایش گردش خون، تقویت سیستم ایمنی  و تقویت حافظه اشاره کرد. جوز هندی را می توانید از فروشگاه گیاهان دارویی و عطاری محل خود تهیه کنید. سپس کمی از آن به اندازه ی یک الی دو قاشق چای خوری روی قهوه خود بریزید و نوش جان کنید.

جوز هندی

زنجبیل

زنجبیل هم مانند دارچین همراه با چای دم می شود. زنجبیل طعم تندی دارد و طعم قهوه را تند می کند. بنابر اگر از تند بودن بدتان می آید، مصرف آن را توصیه نخواهیم کرد. اما بالعکس اگر عاشق خوراکی و تنقلات تند هستید می توانید امتحان کنید. زنجبیل در طب سنتی استفاده های زیادی دارد. اگر دچار سرماخوردگی هستید قهوه ی زنجبیل گزینه ی مناسبی می باشد.

زنجبیل

هل

هل

هل ادویه ای خوش بو با طبع گرم است که به عنوان چاشنی طعم دهنده در نان، شیرینی، غذاها و چای به کار می رود. حتما تا به حال چای هل را خورده اید و تجربه ی لذت بخشی برایتان داشته است. اما این ادویه خوش بو تنها در چای ریخته نمی شود و با قهوه هم می توانید آن را میل کنید و لذت ببرید. هل طبع سرد قهوه را خنثی می کند و طعم جالب تری به آن می دهد. برای افزودن هل به قهوه کافی است یک یا دو تا از دانه های آن را ببرید و پودر داخل را به قهوه ی در حال دم اضافه کنید. دانه های هل را می توانید از عطاری یا فروشگاه ها تهیه کنید.

سیروپ

سیروپ

در کافی شاپ ها از سیروپ برای خوشمزه کردن قهوه استفاده می کنند. سیروپ ها از جوشاندن شکر در آب بدست می آیند و مانند شهد یا شربت می مانند. در گذشته از سروپ ها در قنادی ها استفاده می کردند. اما الان برای شیرین کردن و طعم دهی به انواع نوشیدنی ها و قهوه هم کاربرد دارد. برای مثال در تهیه آیس کارامل ماکیاتو از سیروپ کارامل به کار می رود. سیروپ ها دارای غلظت های متفاوتی هستند. برای طعم دهی قهوه می توانید از سیروپ قهوه استفاده کنید.

شیر خشک

شیر خشک

شاید ترکیب قهوه و شیر خشک بنظر کار احمقانه ای بیاید اما وقتی آن را امتحان کنید نظرتان عوض می شود. یکی دیگر از پودر هایی که می توانید به قهوه بزنید تا طعم جالبی بگیرد شیر خشک است. ابتدا یک سوم لیوان آب جوش تهیه کنید و یک و نصف یا دو قاشق چای خوری پودر شیر خشک را به آن اضافه کنید و هم بزنید. حالا آن را به آب در حال جوشی که می خواهید روی قهوه بریزید اضافه کنید و بگذارید 2 دقیقه حل شود. در نهایت شیر جوشیده شده را به پودر قهوه اضافه و نوش جان کنید.

بستنی

بستنی معمولا در نوشیدنی های خنک از جمله شیک و گلاسه به کار می رود. شاید ترکیب نمودن آن با قهوه برایتان عجیب بنظر برسد اما اگر یکبار آن را امتحان کنید، مطمئنا خوشتان خواهد آمد. برای خوش طعم کردن قهوه با استفاده از بستنی ابتدا مقداری از بستنی وانیلی یا شکلاتی را داخل لیوان بگذارید؛ سپس یک شات اسپرسو روی آن بریزید و نوش جان کنید!

عصاره ی نعناع

عصاره نعناع

نعناع یکی از آنتی اکسیدان های قوی و دارای فیبر فراوان است. از این رو خواص زیادی از جمله رفع التهاب، بهبود سیستم گوارش و انواع ویتامین ها را دارد. یکی دیگر از افزودنی های قهوه، عصاره نعناع می باشد. تنها چند قطره از عصاره برگ نعناع روی قهوه می تواند طعم آن را تحت تاثیر قرار دهد. عصاره نعناع را می توانید از عطاری ها یا از فروشگاه های اینترنتی خریداری نمایید.

اسطوخدوس

اسطوخودوس

اسطوخودوس جزو گیاهان دارویی می باشد که مصرف کردن از سوی پزشکان طب سنتی توصیه شده و خواص بسیار زیادی برای سلامتی به همراه دارد. از جمله مهمترین خواص آن می توان به آرام بخش بودن و رفع استرس اشاره نمود. این گیاه در شکل های گوناگونی مثل قطره و گل در چای مورد استفاده قرار می گیرد. تهیه قهوه ی خوشمزه با اسطوخودوس باید چند قطره از عرق آن را روی قهوه ریخته و هم بزنید تا به خوبی مخلوط شود.

شیر نارگیل

شیر نارگیل

شاید گیاه خوار باشید و تمایل چندانی به مصرف محصولات لبنی مانند شیر نداشته باشید. یا حتی به لاکتوز موجود در شیر حساسیت داشته باشید. در این شرایط می توانید از شیر نارگیل در قهوه استفاده کنید. شیر نارگیل طعمی مشابه شیر لبنی دارد اما با این تفاوت که گیاهی است و طعم شیرین تری هم دارد. ترکیب قهوه و شیر نارگیل برای کسانی که به بوی نارگیل علاقه دارند یک معجون فوق العاده است!

کره ی فندق

کره فندق

کره ی فندق یکی از چربی های گیاهی سالم است که ضرر زیادی برای بدن ندارد. بنابر این در بسیاری از تنقلاتی مانند شیرنی ها و بستنی ها استفاده می شود. شما هم می توانید به جای استفاده کردن از شیرین کننده های شیمیایی و شکر، از کره ی طبیعی برای خوش طعم کردن قهوه استفاده کنید که بسیار طعم عالی به آن می دهد.

کافی میت

کافی میت

کافی میت نوعی پودر طعم دهنده ی قهوه است که برای اولین بار توسط شرکت نستله عرضه شد. این پودر طعمی مانند شیر به قهوه اضافه می کند و آن را کرم دار می کند. جالب است بدانید که در تهیه کافی میت عصاره گلوکز به کار رفته و فاقد شکر می باشد. کافی میت ها طعم های مختلفی دارند که شامل کارامل، وانیل، زنجبیل، شکلات و … می شوند که بسته به سلیقه خودتان یکی از آن ها را انتخاب کنید و داخل قهوه بریزید.