بار سرد چیست و بارتندر به چه کسی گفته می شود؟

نوشیدنی های خنک

فهرست مطالب

حتما در منوی کافه ها با قسمت بار سرد و گرم رو به رو شده اید. بار گرم شامل انواع قهوه ها، لاته، چای و دمنوش ها می شود که به آن ها نوشیدنی های گرم هم می گویند. بار سرد بالعکس به نوشیدنی های سرد و خنک مانند شیک، اسموتی، آبمیوه و بستنی ها می گویند. هردوی این آیتم ها  در فصول سرد و گرم مصرف زیادی دارند. با نزدیک شدن به فصل تابستان هم بازار فروش انواع نوشیدنی های خنک داغ است. البته مشتریانی هم هستند که در کله زمستان هم نوشیدنی های خنک می خورند و این موضوع کاملا سلیقه ای است!  در این مقاله از کافه پایتخت، قصد داریم تا انواع نوشیدنی های بار سرد را همراه با ترکیبات تشکیل دهنده به شما معرفی نماییم.

بارتندر به چه کسی گفته می شود؟

بارتندر

کافی شاپ ها برای سریع تر آماده شدن سفارش مشتریان پرسنل های مخصوصی را به کار می گیرند. این پرسنل ها باریستا و بارتندر نام دارند. باریستا به تهیه و آماده کردن آیتم های گرم مانند قهوه و اسپرسو می پردازد در صورتی که سفارش های بار سرد به عهده بارتندر می باشد. بارتندر با استفاده از ابزار هایی که در اختیار دارد هم این کار را انجام می دهد. در ادامه با ابزار ها و تجهیزات بار سرد بیشتر آشنا می شویم.

انواع نوشیدنی های خنک

  • اسموتی
  • ماکتیل 
  • شیک
  • گلاسه
  • آیس
  • شربت

اسموتی

اسموتی از خرد و له شدن میوه ها و ترکیب آن ها با مواد مغذی مانند پسته درست می شود. تفاوتی که اسموتی با آبمیوه دارد، این است که در اسموتی از میوه های آب دار استفاده نمی شود و شکل غلیظی دارند. اما آبمیوه ها رقیق اند. میوه های موجود در اسموتی حاوی فیبر فراوان هستند و از خواص آن ها می توان به کاهش اشتها، تقویت سیستم گوارش اشاره نمود به همین دلیل برخی برای رژیم لاغری و تناسب اندام مصرف کردن آن را در روتین خود قرار می دهند.

ترکیبات: میوه آسیاب شده + ادویه + مغزیجات + یخ

اسموتی

انواع اسموتی

  • اسموتی توت فرنگی
  • اسموتی کیوی
  • اسموتی خیار کرفس
  • اسموتی طالبی
  • اسموتی موز

ماکتیل

در کافی شاپ های اروپایی برای مصرف راحت مشروبات الکلی آن ها را با آبمیوه های طبیعی ترکیب می کردند که به کوکتل مشهورند. اما ماکتیل ها از آبمیوه گیری دو میوه فاقد الکل به دست می آیند و طعم شیرینی دارند. مثلا همان ساندیس سیب موزی که حدود 20 سال پیش می خوردیم هم نوعی ماکتیل بود!

ترکیبات: آبمیوه + یخ

انواع ماکتیل ها

ماکتیل
  • ماکتیل انبه موز
  • ماکتیل موهیتو نعناع
  • ماکتیل لیمو گوجه سبز

آیس

آیس ها همان نوشیدنی های بار گرم مانند لاته، موکا، کارامل و … هستند که همراه با یخ سرو می شوند. آیس برای افرادی که طرفدار طعم قهوه هستند اما می خواهند در دمای خنک تر آن را امتحان کنند گزینه ی خوبی است.  آیس کافی ها انواع مختلفی دارند که معروف ترین آن کارامل ماکیاتو است که از ترکیب اسپرسو، شیر، سس کارامل، یخ و فوم شیر تهیه می شود.

آیس کارامل

انواع آیس

  • آیس کارامل ماکیاتو
  • آیس تی
  • آیس لاته
  • آیس موکا
  • آیس آمریکانو
  • آیس شکلات

شیک

شیک

یکی از پرمصرف ترین و محبوب ترین نوشیدنی های موجود در کافه، شیک می باشد که به آن میلک شیک هم گفته می شود. شیک ها از مخلوط بستنی، شیر و طعم دهنده به دست می آیند. این طعم دهنده می تواند میوه یا شکلات باشد. در شیک شکلات هم به جای بستنی وانیل از بستنی شکلات استفاده می کنند و آن را داخل لیوان های بزرگ می ریزند.

ترکیبات: شیر + بستنی وانیل +خامه + پودر وانیل + میوه

انواع شیک ها

  • شیک شکلات
  • شیک نوتلا
  • شیک وانیل
  • شیک انبه
  • شیک بیسکوییت
  • شیک توت فرنگی
  • شیک بادام زمینی
  • میلک شیک موز

گلاسه

کافه گلاسه

شاید تا بحال نام گلاسه را در منوی بار سرد دیده اید اما چون از ترکیبات تشکیل دهنده ی آن اطلاعی نداشتید از سفارش صرف نظر کرده اید. گلاسه در واقع یک بستنی شناور داخل مایع است. مایع تشکیل دهنده آن هم می تواند شیر یا آبمیوه های مختلف باشد. مثلا هویج بستنی یک مثال بارز و سنتی کافه گلاسه می باشد! ترکیبات گلاسه بسته به نوع آن  می تواند متفاوت باشد اما برای تهیه یک کافه گلاسه خوشمزه به موادی مانند بستنی، شیر، شکر، خامه، پودر یا سس شکلات برای تزئین نیاز داریم.

معروف ترین گلاسه ها

• کافه گلاسه
• شکلات گلاسه
• وانیل گلاسه
• توت فرنگی گلاسه
• موز گلاسه
• طالبی گلاسه
• پرتقال گلاسه

تفاوت شیک و گلاسه

بستنی استفاده شده در شیک حل می شود و یکباره توسط نی نوشیده می شود. اما در گلاسه بستنی روی سطح مایع شناور می شود و با قاشق میل می شود. همچنین گلاسه ها خیلی بیشتر قابل تزئین کردن هستند.

ست بار سرد

ست بار سرد

ست یا کیت بار سرد، مجموعه ای از لوازمی است که برای تهیه کردن انواع نوشیدنی های خنک از آن ها استفاده می شود. ست بار سرد معمولا شامل شیکر، صافی، جیگر، مادلر و سر سیروپی می باشد که هرکدام کارایی خودشان را دارند.

شیکر

یکی از مهمترین ابزار هایی که هر بارتندر باید استفاده کردن از آن را بلد باشد، شیکر می باشد. شیکر دستگاهی است که مواد و مایعات را با یکدیگر میکس می کند.

صافی

تقریبا همه می دانند که صافی چیست و چه کاری انجام می دهد. صافی مایعات را از جامدات ریز و تفاله ها جدا می کند.

جیگر

جیگر شکلی مانند قیف دارد و برای اندازه گیری حجم مایعات از آن استفاده می گردد. چون میکسولوژی و ترکیب کردن مواد مختلف هنر محسوب می شود، این که هر المان به اندازه ای که باید ریخته شود بسیار مهم است.

مادلر

مادلر کارایی شبیه به هاون دارد، یعنی برای کوبیدن و خرد کردن میوه ها و پخش شدن رایحه ی آن ها به کار می رود.

سر سیروپی

از جوشاندن شکر در آب سیروپ به دست می آید. برخی ها به آن اسانس هم اضافه می کنند که طعم بگیرد و داخل بطری های شیشه های کوچک عرضه می کنند. سر سیروپی روی سر این بطری ها قرار می گیرد و باعث می شود قطره قطره بریزد تا این که ناگهانی خالی شود. این ابزار موجب می شود تا کنترل بیشتری روی مقدار سیروپ داشته باشیم.